dilluns, 22 de maig de 2017

PORTAFOLI VICTOR LAUREL

Aquest curs ha sigut curt i intens. Ha calgut que ens esforçàrem més que mai. Al principi em semblava que el curs es faria etern i ara només queden unes  setmanes per al seu final. La part positiva és que he après coses noves i que he conegut gent nova i meravellosa. Per altra banda hi ha hagut molt de treball i moltes tensions a classe. Però tot el negatiu ara ja no importa, perquè arriba l'estiu i a la fi d'aquest arriba el curs següent.

Aquesta és l'entrada que més m'agrada perquè crec que està ben redactada i em recorda uns dels millors mesos de ma vida.

"NORUEGA A L'HIVERN "
Encara queden un parell de setmanes fins a les esperades vacances de Nadal i vull aprofitar aquesta ocasió per a parlar sobre com són l'hivern i les vacances de Nadal a Noruega, ja que vaig viure a la capital, Oslo, durant sis mesos.
He triat aquesta entrada en tercer lloc perquè m'agrada el missatge que transmet. Noruega és un país situat al nord d'Europa a la península d'Escandinàvia. Aquest territori és molt fred i  permet practicar tota mena d'esports d'hivern. Els més populars són: el patinatge sobre gel i l'esquí. La manera de festejar el Nadal a Noruega i a Espanya és pareguda,  ja que als dos països la religió dominant  és el cristianisme. Però podem trobar algunes curiositats  interessants de les quals vaig a parlar. A aquest país són molt típiques les representacions teatrals amb motius nadalencs a les escoles i als instituts. A més a més alguns professors es disfressen d'àngels, ajudants de Pare Noel... Altra cosa que em va cridar l'atenció fou vore als barris a veïns cantant nadales al voltant d'un arbre de nadal gegant els quatre dissabtes previs al Nadal; per això pense que els noruecs viuen en un ambient molt familiar.

He triat aquesta com a segona perquè la manera d'exposar les idees és molt original.

"Tothom vol vendre el seu producte"
Fa uns dies vaig tindre una conversa amb el meu padrí. En eixa conversa ell em va aconsellar que m'esforce al màxim en tot allò que puga millorar el meu futur. Aquell dia abans d'anar-me'n a dormir vaig reflexionar sobre les seues paraules i tots els contextos als quals podien fer referència.
El primer context que vaig considerar fou els estudis, ja que ara estic a l'institut i considere que no he tret les millors qualificacions tenint en compte la meua capacitat d'aprenentatge. Però prompte vaig trobar la solució a aquest problema, només he d'estudiar més.
El segon àmbit Aquesta és, a més de l'ultima entrada, la que vaig fer amb més sentiment. El meu viatge a Roma em va encantar i això es veu reflectit en l'entrada, tant en la manera amb la qual està escrita com en la quantitat de fotos que hi ha -i encara haguera posat més però, no volia saturar-la-.

Ara puc dir adéu al meu portafoli, no hi havia millor manera d'acabar que aquesta :)
al qual vaig pensar que podien fer referència fou l'àmbit social, perquè la gent amb qui convius juga un paper important en qui ets i en qui seràs. En aquest cas no tinc cap objecció amb la meua actuació, és clar que en alguna ocasió el meu comportament no ha sigut el més correcte però sempre intente rectificar els errors i escoltar els consells de les persones que volen aportar coses positives a ma vida.
El tercer i últim àmbit sobre el qual vaig pensar que es podia adreçar el meu padrí fou l'àmbit esportiu. L'esport, particularment el bàsquet, juga un paper fonamental en ma vida. Tothom sap que l'esport és bo per a la salut; Però la raó per la qual és important per a mi és que m'ajuda a desconnectar de tot i de tots. El més probable és que no arribe a dedicar-me professionalment al bàsquet, però m'agrada veure que amb el pas del temps aprenc més sobre aquest esport que tantes alegries m'ha donat.
Finalment després de l'última reflexió vaig comprendre a la perfecció les paraules del meu padrí i vaig arribar a la conclusió següent: Hem d'estar el millor preparat possible perquè el món és un mercat i tothom vol vendre el seu producte.

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=1961340365349578314#editor/target=post;postID=4912225808738053108;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=5;src=postname

He triat aquesta entrada en tercer lloc perquè m'agrada el missatge que transmet.

"Cal començar des dels menuts"
En aquesta imatge podem observar una serena i un soldat. Açò em fa pensar en els estereotips típics que presenten a la dona com a un ésser delicat i dèbil al contrari que a l'home que apareix com a un ésser fort i vigorós. El millor de l'assumpte és que fins i tot les empresses cinematogràfiques importants com ara Disney, fomenten aquestes idees mitjançant els personatges de les seues pel·lícules. Però el problema no és únicament que el contingut en qüestió sinó a qui està dirigit. Aquestes pel·lícules són vistes per xiquets menuts als quals se'ls inculquen pensaments masclistes i retrògrads. Per a canviar el pensament de la societat cal començar des dels més menuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada