diumenge, 21 de maig de 2017

PORTAFOLI DE MARIA FERNÁNDEZ


Enguany ha sigut un any d'aprenentage de superar  dificultats que s'han posat  en el cami. He tingut sort de coneixer a gent increible i que me recolzen en tot lo que faig, aço per a mi ha sigut fonamental ja que he tingut experiencies desagradables en respecte a companys en altres instituts pero aixo es com tot i crec que açò ha fet que passara un curs mes amé i que tota la pressió d'estudiar i fer exàmens hi haja segut mes facil.

També he començat a controlar els meus nervis quan parle en public i aço gracies a les exposicions que fem, ja que poc a poc me vaig llevant eixe pànic escenic. He depres a saber PLANIFICAR lo que tinc que estudiar i no fer les coses  corrent i en pressa perque despres t'ix pitjor, que tens temps per a fer tot si tens una bona organitzacio.


Ara vaig a posar tres entrades que fet durant el curs que baix la meua semblar son les que mes m'agraden i vaig a explicar perque m'agraden i lo que signifiquen

 PRIMERA ENTRADA

http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es/2016/12/el-nadal-comercial-ja-esta-aci.html 


                  EL NADAL "COMERCIAL " JA ESTÀ ACÍLa setmana passada ens van donar les notes i assumisc totes elles, ha sigut un trimestre d'adaptació i visió sobre la manera que tenen els professors de puntuar i fer els exàmens. La conclusió  d'açò és que he de millorar quant a organització i no aclaparar-me ni posar-me nerviosa per molts exàmens que tinga ja que em repercutix negativament. Ha sigut un mes caòtic però ara he de centrar-me en els pròxims exàmens i seguir esforçant-me.Resultado de imagen de cenas navideñas

Deixant a un costat este tema s'acosten el nadal, unes dates en què la gent s'ajunta amb la seua família , és una bona oportunitat per a aquells que tenen germans, cosins que viuen lluny i no es poden veure tant com volgueren però no aconseguisc comprendre aquelles famílies les quals viuen prop i només es veuen en Nadal , davall el meu punt de vista una família tenint prop deu veure's durant tot l'any o el màxim que es puga.Resultado de imagen de compras navideñas
D'altra banda el Nadal és una època de consumisme i totalment comercial per que la gent en estes dates es gasta moltíssims diners cosa que en anys anteriors això no ocorria ja que no existia eixa necessitat per comprar pel fet que els xiquets mes xicotets eren feliços amb quatre joguets i ara tenen vint joguets i es divertixen més jugant amb  el mòbil dels seus pares o jugant al pilleta pilleta, la gent no li importa gastar-se una quantitat important de diners i després lamentar-se de que hi ha una crisi crec que a un xiquet menut se li pot fer feliç amb poc. Cada vegada es va perdent l'essència del Nadal i  és beneficiós per als comerços. 


En conclusió per a mi el Nadal és una festa totalment comercial i beneficiosa per a les grans marques.

Aquesta entrada la he elegit perque en la meua opinió la gent no se n'adona que el diners costen molt de ganar i n´hi ha que saber apreciar-ho perque quan et dones compte no hi tindràs gens. 

SEGONA ENTRADA 

http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es/2017/02/cal-parar-ho.thml

                                      CAL PARAR-HO

Com ja sabeu aquestes últimes setmanes estan eixint per les notícies tots els casos relacionats amb l'acaçament escolar o amb el que ja coneixem com bulliyng. 

Açò és un tema seriós pel que cal actuar com més prompte millor i llevar-los la por d'eixos xiquets que no tenen ganes d'anar al col·legi pel que comporta.

Resultado de imagen de proyecto bullyingCal conscienciar, majoritàriament als jóvens perquè recolzen als xics i xiques que estan passant per eixa situació, com per exemple organitzant campanyes de suport, tant a ells com als pares per que ací només es parla dels xiquets però ningú es para a pensar com açò afecta a casa les respectives famílies.
El primer pas per a aconseguir-ho és que donem eixa seguretat o confiança perquè puguen comptar-nos el que els passa ,una vegada ho sapiem deuen sentir-se recolzats pels cossos directius dels centres escolars on es produïx l'acaçament i per descomptat pels seus companys. 

Ha de fer-se un seguiment de si allò que estava ocorrent per fi s'ha detingut.

Resultado de imagen de proyecto bullying
Per altra banda aquesta setmana passada han fet un programa relacionat amb este tema dirigit per Jesus Vazquez , ja que ha sigut un xiquet que ha patit bullying i se sent sensibilitzat. La finalitat d'açò no és buscar responsables si no traure a llum totes estes situacions i que es donen conte de que realment no és una favada i que si vols i fem tots un esforç es pot eixir d'açò.
Aquesta entrada la he fet perque fa temps en la meua vida vaig passar una etapa pareguda a la que pasen la resta de xiquets i xiquetes i la gent te concienciar-se de que pot ocasionar milers de problemes i es gratificant que pugues eixir de eixa situació per aixo s'hauria fer el que comente  en aquesta entrada.
TERCERA ENTRADA

http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es./2017/02/un-viatge-quasi-perfecte.html

                              UN VIATGE QUASI PERFECTE

Ja estem ací i ha sigut un bon començament perquè l'institut va organitzar un viatge per a anar-nos a la neu.

Com ja vaig comentar en l'anterior blog aquest viatge m'ha servit per a desconnectar i passar-ho bé amb els meus companys.Ha sigut un tant esgotador pel que suposa la càrrega de l'equipament necessari per a esquiar però a pesar d'això ha merescut la pena.També hem pogut disfrutar d'un campionat que s'estava disputant l'últim dia que realitzàvem l'activitat, em va encantar igual que em va posar molt nerviosa la velocitat que portaven però no és pot explicar el grau d'adrenalina que poden aconseguir aqueixes persones,també he descobert que hi ha diferents tipus d'esquí com tirara des de paracaigudes. M'ha    agradat el tracte tan agradable del nostre monitor que ha fet les classes molt més amenes.En aquest viatge ha faltat una cosa fonamental i és l'organització. Crec que abans d'informar cal assabentar-se dels horaris i no anar corrent a tots els llocs perquè això no es sa. Per un altre costat s'han buscat solucions quan ens quedem un dia sense esquiar i a la nit ens en vam anar a la pista de birles. Pensava que seria avorrit però finalment m'ho vaig passar genial i vaig poder conéixer gent més a fons que en l'institut no havia tingut l'oportunitat.A més vam poder recórrer els carrers d'Andorra i comprar regals als familiars ja que els preus estan més barats que ací, això és relatiu perquè en les botigues de roba practicament no s'apreciava la variació de diners.Me va sorprendre la quantitat de perfumeries i les poques botigues que hi ha de souvenirs procedents d'allí. De totes maneres vaig acabar per comprar-me unes quantes coses.
 Aquest viatge suposà per a mi un descans durant el curs i passar-ho amb el amics de la millor manera em va fer molt be i tinc molts bons records d'aquesta experiencia 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada