dilluns, 22 de maig de 2017

PORTAFOLI DE MARIA FAJARDO

   Aquesta és l'última vegada que em trobaré el diumenge per la nit, asseguda a la meua cadira i deixant que les meus paraules fluïsquen a la pantalla de l'ordinador, cal dir que trobaré en falta aquesta sensació de saber que qualsevol pot llegir les meues paraules i, a la mateixa vegada, que jo puc llegir les paraules dels meus companys.
Començant amb la valoració del curs puc dir que no trobaré en falta primer de batxiller, encara que el que ens espera és prou pitjor l'hem d'afrontar amb tota la il·lusió possible. Pense que m'he esforçat prou aquest curs i això, clarament, és veu reflectit en les notes. En general, estic molt contenta d'haver acabat (quasi) i ara, tant a mi com a tots els meus companys (o quasi tots) ens espera un estiu que podem disfrutar al màxim i sense cap preocupació per part dels estudis.
Ara vaig a posar les entrades que més m'han agradat i el seu per què:

Aquesta entrada representa les meues dudes al transcurs de l'any, i es especial per a mi, perquè quan vaig escriure-la, no pensava que poguera passar el curs, vaig tindre por que em passara el mateix que el curs passat, però al final, vaig aclarir els meus dubtes i seguir amb batxiller.
PRIMERA ---- http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es/2016/10/aco-nomes-comencat.html

 Açò només ha començat
Quan la gent em deia que el canvi de sisè de primària a primer de l’ESO o, de 2n a 3erESO era molt costós, jo a penes vaig notar el canvi. Ara m'estic adonant  que el canvi que més he notat ha sigut aquest, de 4eso a primer de bat. 

    Açò, pot ser perquè ja no és de tot en valencià, o perquè ara en classe n’hi ha gent nova i gent de línia castellana amb qui mai havia estat en classe, però tot serà acostumar-se, com als nous professors.
     En aquesta matèria, trobe nou el fet de no portar llibre, qui m’anava a dir que anàvem a treballar amb un blog i amb el material donat pel professor?! Però millor (menys pes en la motxilla).
    En la primera classe vàrem vore una cançó del grup The police, era molt bonica però no n´hi havia escoltat eixe grup en ma vida i jo pensant que així s’anomenava la cançó, clar després em vaig adonar que no tenia res vore el contingut amb eixe títol.

     I bé, aquest és el principi d’un curs molt llarg i el que ara ens pareix molt complicat dins d’un temps serà rutina. 

-He escollit aquesta entrada perquè va ser amb la qual va començar tot, a partir d'aquesta (que em va parèixer la més difícil) vaig poder crear les altres i ara la llig i em done compte que les pors que tenia les he superat i les coses que abans em pareixien estranyes ara em semblen del més normal. Estic contenta de la meua evolució.

SEGONA ---- http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es/2017/02/quan-es-el-futur.html

Quan és el futur?

 Bona nit, ja estic ací altre diumenge i crec que ja tinc molt clar de què vaig a parlar hui. L'altre dia a classe el professor va fer aquesta pregunta: Què feu en batxillerat?     La resposta en el meu cas -i de segur que en el de molts companys més- està molt clara ja que què anava a fer si no? Acabes l’ESO i encara eres un/a xiquet/a sense res clar en la vida, i, com tot el món, t’aventures a fer batxiller. 
   Aquesta elecció per a moltes persones és la més adequada però, després estan les que creuen que açò va a ser bufar i fer ampolles i, que sense donar un pal a l’aigua van a passar de curs amb totes aprovades, però sense cap èxit acaben per deixar-se batxiller i donen per perdut un any de la seua vida.  
   Anar a la universitat ja són paraules majors. En la visita que vàrem fer l’altre dia a les universitats, jo vaig anar a la Facultat de Ciències Biològiques i la veritat és que em va desil·lusionar un poc després d’assabentar-me  que en la de Medicina van vore morts! I jo només vaig vore animals dissecats- que no estaven mal, però m’imaginava altra cosa.- 
   De moment em deixe el futur a un costat, ja que pensant tant en ell no es disfruta el present, però, mentrestant cal treballar molt dur i tot esforç tindrà la seua recompensa, o no...?

-He escollit aquesta com la segona entrada perquè, a més que el professor em va felicitar per ella, em va ajudar prou a reflexionar sobre què fer en un futur (com indica el seu nom). Les últimes paraules que vaig posar tenen tota la raó "tot esforç tindrà la seua recompensa, o no...?" i ara puc admetre que si, tot esforç té la seua recompensa i la nostra -com he dit abans- és l'estiu!!

TERCERA ---- http://portafoli21c16-17.blogspot.com.es/2017/05/ciao-tutti.html

Ciao a tutti!

Bona nit a tots!! Ahir vaig arribar de Roma i, encara que em fa molta pena haver-me anat d'allà, ha sigut un viatge magnífic i sobretot m'he anat amb la millor companyia: ma mare, la qual hui ha sigut el seu dia -com el de totes les mares-, i a la que vull com a ningú.

En primer lloc, vaig a començar dient que no m'agrada gens viatjar en avió, ja que em fa molta por i més si hi ha turbulències (com va ser en el meu cas), menys mal que em vaig dormir i amb tanta sort, em vaig despertar en Roma perquè si no em dóna alguna cosa dins l'avió. A continuació vull donar un consell: "si no t'agrada caminar, no vagis a Roma"; ho dic per experiència ja que jo arribava a l'hotel i no podia ni moure un dit.


Roma és la ciutat més bonica que he vist, el que més m'ha agradat ha sigut el Coliseu (encara que també la Fontana de Trevi) . Quan vam entrar a aquest monument la guia va contar anècdotes i la història de l'amfiteatre i, sense dubte, em va deixar sense paraules, i em vaig assabentar que les pel·lícules enganyen molt (com "Gladiator"). 

Finalment, jo pense que aquest viatge ha tingut més pros que contres. Per una banda m'he perdut 3 dies de classe, però han faltat molts professors que estaven a Alemanya amb els de 4t (amb això no vull dir que estiga bé que m'hagi anat), però, per l'altra banda, he aprés molta cultura i he vist coses sorprenents!!

Ara esta setmana toca posar-se les piles i, més que les piles, posar-me al dia en totes les assignatures.

-Aquesta és, a més de l'ultima entrada, la que vaig fer amb més sentiment. El meu viatge a Roma em va encantar i això es veu reflectit en l'entrada, tant en la manera amb la qual està escrita com en la quantitat de fotos que hi ha -i encara haguera posat més però, no volia saturar-la-.

Ara puc dir adéu al meu portafoli, no hi havia millor manera d'acabar que aquesta :)
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada