diumenge, 26 de març de 2017

LES FALLES, UNA FESTA SATÍRICA

   Aquest cap de setmana hem de parlar del paper de la dona en les falles. Haviem de fer fotografies a ninots que representaren dones i ara hem d'escriure que és el que pensem que volen dir aquestos ninots.


   El primer ninot del qual vaig a parlar és una dona stripper que perteneix a la falla de l'Antiga de Campanar, la qual va guanyar el primer premi aquest any. Pense que aquest ninot representa i critica l'objectivització de la dona i la prostitució. A dia de hui, moltes dones són obligades a prostituir-se, perque són enganyades per persones que prometeixen una vida millor. A més d'aquest problema, molta gent objectivitza les dones i creuen que l'únic que poden fer és netejar i traure fills al món. Aquesta és una visió molt masclista del gènere femení que tristament, es pot trobar més del que nosaltres podem pensar.
   Aquest ninot critica els estereotips dels quals són víctimes moltes dones, que han de ser perfectes si volen agradar als xics. Es pot ver que aquesta "xica" està fent exercici desesperadament, ja que vol tindre un corp de deu. A més, porta els llavis pintats i fa que criden molt l'atenció. Porta un top de una marca molt cara que ressalta els seus pits, ja que així agradarà a més homes. Desafortunadament, moltes xiques es senten obligades a parèixer models de Victoria's Secret quan realment volen ser natural sense que ningú pense coses males sobre elles.   Els monuments fallers serveixen de crítica social i cultural tots els anys, de manera que no és estrany encontrar ninots que critiquen coses com les que he comentat, ja que el masclisme és un problema molt real i molt actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada