dissabte, 25 de març de 2017

LES FALLES, MASCLISTES?

Cóm ja sabem, les dones han lluitat per la igualtat de drets i condicions des de finals del segle XIX i començaments del XX, però, ha evolucionat el feminisme de veres? S´ha eradicat el masclisme d´una vegada per totes? Per llàstima, no, i és que, encara que continuem lluitant, serà complicat fer-lo desaparèixer, bé per l´educació rebuda per aquestes persones o bé pel que els seus familiars li han inculcat. 

Per exemple, ja hem vist els comentaris masclistes de Donald Trump, actual president del Estats Units, l´home del moment, que ha assetjat a moltes dones i encara que ha sigut demandat, mai ha rebut cap càstig, però després els policies amb la seua hipocresia diuen que no tinguen por de denunciar al maltractador, és patètic. 

El que sí podem fer, és evitar que una festa a la nostra terra, Patrimoni de l´Humanitat, com són les falles es convertisquen en un acte masclista, i és que encara que cada any menys, continuen havent-hi falles que discriminen la dona, bé exhibint el seu cos nu, bé posant-li uns pits més grans que el propi cap d´altres ninots de la mateixa falla, o bé posant-li un cul, que ni la Kardashian, i és per això que es va crear un passeig lúdic, en el qual les falleres anaven visitant diferents falles, i donaven la seua opinió de si es veien reflectides en aquella imatge que es donava de la dona. També els van fer unes preguntes, les quals van fer pensar a moltes xiques i van fer que canviaren la seua opinió, la més interessant, des del meu punt de vista, fou: Us sentiu violentades al veure el cos femení representat en un ninot estereotipat o ni tal sols ho penseu? I és que moltes dones, van dir que els feia gràcia, que no veien males intencions, però després, que haguera passat si foren elles les que hi anaren així mateixa, mig nues? Probablement s´hagueren vist assetjades, potser grapejades o violades, i això, els va fer canviar de opinió dràsticament.  I vosaltres, xiques, que opineu, us vegeu representades en el tuit de la Guàrdia Civil?
O també penseu, que n´hi han moltes més qualitats per les quals destaqueu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada