diumenge, 26 de març de 2017

Les falles a favor i en contra de la dona

Que ràpid passa el temps quan t'ho passes bé... Crec que han sigut les falles que més ràpid s'han passat. Tots els anys dic i penso el mateix però és la veritat, ja que cada any és diferent i sempre hi ha alguna cosa nova que fer. 
Aquesta volta no vaig a parlar tant de mi, sinó que vaig a fer una breu opinió del paper de la dona a les falles.
En primer lloc he de dir que la majoria de monuments fallers hi som presents les dones, però hi han ocasions que sortim amb una imatge d'inferioritat o amb algun tret masclista. La majoria de vegades que apareixen aquestes situacions són en to irònic i amb un caràcter crític ,o almenys és el que jo crec.Aquesta imatge reflecteix a la perfecció el masclisme a les falles, però aquesta és un ninot on es fa una critica molt visible cap al president dels Estats Units. Aquest personatge ha sortit moltes vegades per la televisió menyspreant a la dona en públic. Jo crec que aquest monument intenta riure's d'aquest home ja que es racista i es troba al costat d'una dona negra. Però de totes formes no m'agrada gens aquest ninot perquè sembla que la dona està amb ell ,encara que sigui baixet i lleig, pel poder que té. 
I ja que les falles s'han declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO haurien de tenir una imatge positiva cap a la dona.Per altra banda en aquesta imatge surt com a personatge principal una dona.
No dic que totes les falles haurien de tenir una dona com a monument principal però si que haurien de donar-li més valor a les dones i aquesta falla ho ha fet molt bé.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada