diumenge, 26 de març de 2017

LA DONA EN LES FALLES

Tots els anys a València es celebren les falles però no ha sigut fins a aquest any que he fet una reflexió que considere necessària sobre com es representa a la dona en la majoria dels ninots de la ciutat.
Després d'haver vist un nombre considerable de ninots m'he adonat que la majoria tenen una funció satírica i de crítica per a fer riure a la gent, la majoria d'ells relacionats amb la dona. En aquest ninots el que es ressalta, sobretot, no és la personalitat de la dona sinó que realça la "pitonalitat" i el "culículum" de les dones i també es fan comentaris en els que tracten a la dona com un objecte.

Estic en total desacord amb això perquè amb aquest tipus de "humor" el que es fa és tractar un problema real i actual com és el masclisme, que caldria erradicar, com una tema sense importància per a fer gràcia. Un clar exemple és el de la imatge en la que es tracta de fer una gràcia amb la representació de Donald Trump dient una frase masclista, el problema que jo pense que hi ha és que és un tema molt seriós el fet que una de les persones més poderoses del món puga ser com és de masclista i es facen bromes amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada