dilluns, 27 de març de 2017

INTENT DE REFLEXIÓ SOBRE LES DONES I LES FALLES

Falles, falles, falles,…  aquesta festa que sense la festa no m’agradaria quasi res i de la que l’altre dia em van dir que hi havia que parlar d’ ella i de les dones. Són dos temes que no sé per on abordar, les falles, una festa que no m’agrada encara de ser valencià, i les dones, que no sé parlar d’elles ni amb elles, aixina que comencem:

No he vist moltes falles en la meua curta vida però mai he vist una falla important amb tema principal: la Dona, sempre hi ha ninots que la defensen però com base del significat d’una falla crec que fa falta, perquè aquest és un tema que sempre és tracta, però es tracta de passada , com si fora l’actor secundari d’una pel·lícula i sempre està ací encara que li donem menys importància.

Moltes falles usen ninots que és poden considerar masclistes, val que es basen en l’humor, la crítica i la sàtira però hi ha algunes que passen la ratlla, sempre és pot ser més original i tindre millors idees que caure en la gràcia de posar una dona amb menys roba de la necessària.  També és veritat que hi ha ninots que parlen de les dones, i ho fan bé, com el ninot indultat d’aquest any.


A veure si l’any pròxim m’agraden més. 


Ninot indultat 2017 (com en un incendi; es salven primer els xiquets i les dones).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada