dilluns, 27 de març de 2017

Entrada forçada

Hola! Bé, altra setmaneta ací. Aquesta entrada serà diferent ja que Ferran, el nostre professor de valencià i cap d'aquest blog, ens ha encomanat parlar sobre temes especials. Més concretament, la nostra opinió de les falles masclistes i estereotipades però tot al voltant de la dona. Sincerament, no crec que siga mala idea però pense que la gràcia de fer aquestes entrades es parlar del que realment volem. A més a més, qualsevol persona que tinga dos dits de front dirà el mateix que els altres sobre el tema dels ninots, aleshores veig inservible aquesta activitat però bé. Estem en batxiller per fer-los cas doncs que comencem.

Des de xicotet m'he criat de forma que m'he acostumat tindre un ninot gegant plantat enmig del meu carrer i al soroll dels masclets durant una setmana a l'any (bé, realment al soroll no s'acostuma ni déu i em pareix el pitjor de les falles). Solia anar amb els meus pares al centre o qualsevol lloc amb ninots molt vistosos i envoltats per una enorme multitud de gent. Freqüentment em preguntava perquè no feien ninots més bonicos i no tan abstractes, ridículs i sense sentit. Es veu que açò és el que agrada.

Ferran ha dit de trobar algun ninot masclista o en contra de les dones però no he trobat cap, el qual no em pareix estrany ja que estaríem queixant-nos i defensant la causa i no "disfrutant" d'aquesta "obra d'art". De totes maneres m'imagine com hauria de ser un ninot així i per dir, puc opinar que no és bonic veure una cosa així evidentment. Però bé, si existira algun ninot així no estaria exposat al públic per les raons que ja he dit.
El que  he vist és la forma que representen les dones a les falles i és o amb moltes mamelles i cul o sent un pal. No hi ha terme mitjà. I després també l'expressió facial dels ninots, no les entenc, es que alguns pareixen estrenyits, altres que han consumit substàncies i estan atontats, a altres li han llevat el caramel, etc.

La cosa és que no entenc els ninots, alguns són molt vistosos com el de la foto per exemple. Una de les guanyadores del 2014 encara que no li veig el sentit tampoc però bé...
I amb això acabe aquesta entrada. Espere que Ferran deixe tema lliure per a les pròximes...Adéu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada