diumenge, 26 de març de 2017

Barreja d'opinions

   Fa una setmana que estàvem en Falles i, he de dir que la tornada a l'institut no se m'ha fet tan dura com esperava, ja que vaig amb il·lusió perquè és l'últim trimestre i vull  esforçar-me al màxim. 
  Vaig a parlar sobre el paper que la dona exerceix en aquesta festa tan tradicional i, com aquesta setmana en classe hem vist els tipus de progressions, vaig a posar-ho en pràctica amb una progressió de temes derivats.


   L'aparició de la dona en les Falles reuneix diferents tipus d'opinió: les persones que creuen que és una festa masclista, ja que en moltes ocasions segueixen els estereotips tradicionals: les mestresses de casa posades com tafaners, la dona de cabells rossos que deixa bocabadats a tots o grosses que volen estar primes, i com aquestos molts exemples més que a molta gent els sembla una ofensa per a la dona.
 I, per altra banda, es troben les persones que defensen la festa davant de tot, argumentant que tan sols són caricatures per fer riure a la gent sense intenció d'ofendre, i que també es veuen ninots on la dona té el paper principal, com per exemple:
No cal dubtar si la dona en aquesta falla és la
protagonista, des del meu punt de vista aquesta
és la que més m'ha agradat de totes.
Una mare amb el seu fill als braços
dalt de tota la falla i, demostrant que
la dona té un paper molt important
tant en la vida d'eixe noi com en la nostra 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada