dissabte, 12 de novembre de 2016

JA QUEDA MENYS

Ja estem a mitjan novembre. La primera avaluació s'apropa al seu final i és moment dels temuts exàmens d'avaluació...

D' algunes assignatures ja els hem fet, com, per exemple, Biologia, de la qual estic realment satisfet amb el resultat; o Filosofia, la qual pareixia prou difícil de superar.

A Educació Física, per exemple, estem fent unes proves físiques que he trobat prou exigents. L'única que em va sortir bé fou la de velocitat, i pense que m'ha salvat l'avaluació...

En les properes dues setmanes tenim un muntó d'exàmens finals i, a més, he d' exposar dos treballs (Valencià i Química).


El treball de València l'he fet sobre la Comtessa de Dia: un poc de la seua biografia (es sap molt poqueta cosa), esmentar les seues obres i explicar el seu estil, i comentar un poema seu. Vaig triar "Tinc un desfici, ai, inclement" -no sé si l'hem comentat ja a classe, pot ser-, perquè va ser l'únic que vaig trobar i, a més, en la versió occitana i en la versió traduïda al valencià actual.

Em va sorprendre com s'expressava tan obertament sobre una cosa tan íntima com l'amor carnal, quan en aqueixa època la majoria de la poesia trobadoresca plasmava un amor més cortés i refinat. Una altra cosa que m'ha resultat prou curiosa, és que la rima (ABBA) del poema original s'ha mantingut també en la versió traduïda.

Tornant al tema dels exàmens, el control de Valencià es dividix en dues parts: un control de lectura (que supose que serà analitzar i comentar alguns dels poemes de "Les Veus del Temps") i un altre d'adequació i literatura (el que cal estudiar de literatura és, el qual em resulta nou i sorprenent, els treballs que hem fet).

Per a finalitzar m'agradaria dir un parell de coses: la primera, és que poc a poc em resulta menys complicat escriure al bloc; i la segona, "felicitar" als EUA per la victòria de Donald Trump a les eleccions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada